Cargo Specials logo

Luchtvracht tarieven

Bent u benieuwd naar de luchtvracht tarieven voor het versturen van goederen? Wij vertellen u graag meer over de kosten voor transport per vrachtvliegtuig. Direct per luchttransport versturen? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij hanteren zeer scherpe tarieven voor luchtvracht zendingen.

Heeft u een spoedzending? Neem dan direct contact met ons op.

Luchtvracht tarieven berekenen

Luchtvracht tarieven berekenen Wilt u een pallet, doos of pakket versturen per luchtvracht? Dan bent u wellicht benieuwd naar de kosten voor uw zending. Op basis van de bestemming, het type goederen en het (volume-)gewicht kunnen wij een berekening maken van de transportkosten.

Cargo Specials is dé expediteur als het gaat om luchtvracht. Wij beschikken over een wereldwijd luchtvrachtnetwerk. Hierdoor kunnen wij en snelle en betrouwbare levering garanderen. Wij kunnen naar vrijwel alle bestemmingen uw transport via de lucht verzorgen. Zoals u van een luchtvracht expediteur mag verwachten nemen wij hierbij al het papierwerk uit handen.

Laat uw luchtvracht tarieven berekenen

Wilt u snel weten wat het kost om uw zending per luchtvracht te verzenden? Vul dan het formulier in zodat we de tarieven voor u kunnen berekenen.

 

Hoe worden de tarieven bepaald?

De tarieven voor een luchtvracht zending zijn afhankelijk van verschillende factoren. In de regel spelen de bestemming, het soort goederen, de transporttijd, het gewicht en de volume een rol. Door ons formulier in te vullen kunnen wij de kosten voor u berekenen. Wij bepalen de kosten aan de hand van vier eenvoudige stappen:

  • Stap 1 – Dien een aanvraag in via het formulier
  • Stap 2 – Wij kijken wat we nog aan informatie nodig hebben en checken of uw zending douaneplichtig is of niet
  • Stap 3 – Afhankelijk van de zone van de bestemming van uw vracht en het gewicht (actueel of volume), kunnen we uw tarieven bepalen
  • Stap 4 – U ontvangt een e-mail met het tarief voor het verzenden van uw goederen

 

Welke factoren hebben invloed op het tarief?

Om de kosten voor een transport per vrachtvliegtuig te berekenen is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten. Zowel de eindbestemming, het soort goederen, eventuele spoed (transittijden) en het volumegewicht zijn factoren die het tarief van een zending bepalen.

De bestemming

De kosten voor luchtvracht worden onder andere bepaald door de plaats van bestemming. In de regel geldt: hoe verder de luchthaven hoe hoger de kosten zullen zijn. De meeste zendingen worden op de luchthaven afgeleverd. Dit wordt ook wel airport-to-airport genoemd. Daarnaast is het ook mogelijk om de goederen verder per vrachtwagen, boot of trein verder te transporteren. Een door-to-door levering is meestal duurder dan een zending die op het vliegveld wordt afgeleverd.

De goederen

De meeste goederen zullen vallen onder het zogenoemde “general cargo”. Dit zijn vaste of vloeibare stukgoederen die kunnen worden vervoerd in containers, kisten of kratten. Indien u gevaarlijke stoffen of levensmiddelen wilt transporteren gelden hier meestal andere tarieven voor. Het soort goederen kan worden vastgesteld bij de douane met een HS-code.

De transporttijd

De meeste luchtvaartmaatschappijen vliegen van en naar vaste luchthavens. Wanneer goederen op een specifieke vliegveld afgeleverd dienen te worden kan het voorkomen dat er een tussenstop plaatsvindt. Doordat de zending met twee vliegtuigen getransporteerd wordt kan het zo zijn dat de zending extra vertraging oploopt. Een rechtstreekse levering heeft vaak een snellere transittijd en een ander tarief.

Het gewicht

Het werkelijke gewicht in kilogram is een belangrijke factor als het gaat om het tarief van een zending. Het is daarom belangrijk om nauwkeurig te wegen. Op basis van het gewicht en de volume kan het volumegewicht worden berekend.

Het volume

Als expediteur krijgen we vaak de vraag: wat kost luchtvracht per kg? Echter is het niet zo dat de tarieven een zending per kilo kunnen worden berekend. Bij luchtvracht transport wordt elke kubieke meter met een minimum van 166,67 kilogram belast. Bij een zending van drie kubieke meter en 200 kilo is het belastbare gewicht 500 kilogram. Indien het gewicht van de zending met deze volume hoger is dan 500 kilogram dan wordt daarover de kosten berekend.

Wat is het volumegewicht?

Het volumegewicht heeft te maken met de densiteit van de goederen. Het is de hoeveelheid laadruimte die een pakket inneemt in vergelijking met het gewicht.

Hoe wordt het volumegewicht berekend?

Het volumegewicht kan worden berekend doormiddel van een eenvoudige formule. Voor luchtvracht zendingen wordt het volumegewicht bepaald door:

  • Lengte x breedte x hoogte (in cm) : 5000*

*Indien het gaat om een general cargo transport dan kan het volume worden gedeeld door 6000.

Luchtvracht naar alle bestemmingen

Ons wereldwijde netwerk met verschillende luchtvaartmaatschappijen stelt ons in staat om naar vrijwel alle luchthavens te transporteren. Wij kunnen uw goederen op elk gewenste bestemming afleveren. Wij verzorgen luchtvrachttransporten naar onder andere:

Staat de gewenste bestemming van uw transport er niet bij? Bekijk dan alle bestemmingen.

Over Cargo Specials

Cargo Specials is dé transportpartner als het gaat om de import of export van goederen. Onze transportdienstverlening kent verschillende transportmethodes, zo kunnen wij onder andere van dienst zijn met:

Bij het versturen van goederen komen diverse zaken kijken. Denk hierbij aan verschillende transportdocumenten, reglementen en invoerrechten. Maar ook (lokale) regel- en wetgeving. Wij nemen al deze administratieve handelingen uit handen.

Meer weten over luchtvracht transport?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden omtrent luchtvracht transport? Ons team voorziet u graag van meer informatie. Neem dan telefonisch contact op via 085 – 877 0066 of per e-mail op info@cargospecials.com. Wij maken graag voor u een berekening omtrent de luchtvracht tarieven.

 


 

Offerte aanvragen