Cargo Specials logo

Droogijs transport

Droogijs is een veelgebruikt middel in de transport- en logistieke sector voor het vervoeren van bederfelijke waren en medisch producten. Zeker bij transport van grote afstanden en met luchtvracht kunnen de temperaturen sterk wisselen. Door droogijs te gebruiken kan een stabiele temperatuur worden gegarandeerd, waardoor producten wereldwijd verzonden kunnen worden zonder dat de kwaliteit en veiligheid van de goederen in het geding komen.

Wat is droogijs?

Droogijs, of vast koolstofdioxide, is een krachtig koelmiddel dat bekend staat om ultra lage temperaturen te handhaven. Met een koeltemperatuur van -78,5 graden Celsius (-109,3 graden Fahrenheit) verandert droogijs direct van een vaste stof naar een gas, zonder eerst vloeibaar te worden. Dat proces noemen we sublimatie. Deze unieke eigenschap maakt het ideaal voor het bewaren van producten die extreem koude omstandigheden vereisen, zoals bevroren voedsel en gevoelige medische benodigdheden.

Wanneer wordt er gekozen voor droogijs?

Droogijs wordt doorgaans gekozen wanneer producten absoluut op zeer lage temperaturen moeten worden gehouden om hun kwaliteit en integriteit te behouden tijdens het transport. Dit is vooral het geval bij bederfelijke waren, zoals verse voedingsmiddelen en farmaceutische producten, evenals bij medische monsters en vaccins die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen. Het wordt vaak toegepast wanneer traditionele koelmethoden niet voldoende zijn om de gewenste lage temperatuur te behouden. 

Waarom kiezen voor Cargo Specials?

Bij Cargo Specials zijn we trots op het bieden van de beste service aan onze klanten. Onze luchtvracht diensten met droogijs worden gekenmerkt door een tal van voordelen:

Veilig verzenden

We geven prioriteit aan de veiligheid van uw vracht en houden ons aan strenge veiligheidsmaatregelen om betrouwbaar transport te garanderen.

Snelle transittijd

Met ons efficiënte logistieke netwerk realiseren we snelle doorlooptijden, zodat uw zendingen tijdig hun bestemming bereiken.

Wereldwijde dekking

Of u nu nationaal of internationaal verzendt, Cargo Specials biedt uitgebreide dekking voor alle bestemmingen.

Complete afhandeling & administratie

Laat het papierwerk aan ons over! Ons team zorgt voor alle administratieve taken en maakt het verzenden makkelijk voor u.

Hoe wordt droogijs vervoerd? 

Het transporteren van droogijs vereist voorzichtige behandeling en naleving van veiligheidsprotocollen om de risico’s die gepaard gaan met de extreme koude temperaturen te minimaliseren. Bij Cargo Specials stellen we veiligheid op de eerste plaats bij elke stap van het transportproces. Ons team is getraind om droogijs veilig te hanteren en is uitgerust met de nodige beschermende kleding om blootstelling aan de extreme temperaturen te voorkomen. Speciale containers worden gebruikt om droogijs op te slaan en te transporteren, die zijn ontworpen om de druk te weerstaan die wordt gegenereerd tijdens sublimatie. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor luchttransport met droogijs? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan, zodat wij de kosten voor u kunnen berekenen.

Offerte aanvragen