Cargo Specials logo

Luchtvracht kosten

Wilt u weten wat de luchtvracht kosten zijn voor het verzenden van goederen per vliegtuig? Als expediteur kunnen wij u alles vertellen over wat het kost om goederen via luchtvracht te transporteren. Benieuwd wat de kosten zijn van uw luchtvracht? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij hanteren zeer concurrerende tarieven als het gaat om luchttransport.

Heeft u een spoedtransport? Neem dan direct contact met ons op.

Luchtvracht kosten berekenen

Luchtvracht kosten berekenen

Heeft u goederen die u per luchtvracht wilt versturen? Wilt vraagt u zich waarschijnlijk af wat het kost om uw goederen te vervoeren. Wij kunnen voor u de luchtvracht kosten voor u berekenen. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een groot- of klein pakket, een paar dozen of een pallet. Zelf voor grote transporten kunnen wij u van dienst zijn. Op basis van de bestemming, het type goederen en het volumegewicht kunnen wij de luchtvracht kosten voor u berekenen.

Wij zijn uw transportpartner als het gaat om transport per vrachtvliegtuig. Door ons wereldwijde netwerk op vrijwel alle luchthavens kunnen wij naar alle bestemmingen vervoeren. Hierbij kunnen wij garant staan voor een snelle en betrouwbare levering. Alvorens het transport berekenen wij eerst voor u de tarieven. Zodat u precies weet wat het transporteren van uw goederen kost.

Laat uw luchtvracht kosten berekenen

Wilt u direct weten wat de kosten zijn voor luchttransport? Aan de hand van enkele gegevens kunnen wij de transportkosten voor u berekenen. Vul de onderstaande formulier in en wij zullen zo snel mogelijk de kosten voor uw luchtvracht berekenen.

Hoe kunnen luchtvracht kosten worden berekend?

Voor het berekenen van de kosten voor luchtvracht zendingen zijn een aantal gegevens vereist. Zo zijn er verschillende factoren die de prijzen bepalen. Hierbij kunt u denken aan de eindbestemming, het soort goederen, de transporttijd, het gewicht en volume (volumegewicht). Door ons online formulier in te vullen krijgt u snel inzicht in de tarieven voor uw luchttransport. Hierbij worden de kosten bepaald aan de hand van vier eenvoudige stappen.

  • Stap 1 – Vul het formulier op de website in
  • Stap 2 – Wij kijken wat we nog aan informatie nodig hebben en checken of uw zending douane plichtig is of niet
  • Stap 3 – Afhankelijk van de zone van de bestemming van uw vracht en het gewicht (actueel of volume), kunnen we uw tarieven bepalen
  • Stap 4 – U ontvangt een e-mail met het tarief voor het verzenden van uw goederen

Wat kost luchtvracht?

De vraag “wat kost luchtvracht” is wellicht één van onze meest gestelde vragen. Logisch want als u goederen gaat versturen wilt u natuurlijk inzicht in de tarieven. De kosten voor transport per vrachtvliegtuig zijn afhankelijk van verschillende factoren. De eindbestemming, de goederen, transsittijden (mate van spoed) en het volumegewicht zijn factoren die van invloed zijn op de tarieven. Hieronder zullen we de factoren toelichten.

De plaats van bestemming

De tarieven voor het transporteren van goederen worden in eerste instantie bepaald door de plaats van bestemming. In de regel geldt dat populaire bestemmingen goedkoper zijn dan minder bekende bestemmingen. Ook de afstand tussen de verschillende luchthavens speelt uiteraard een rol.

Daarnaast speelt het type transport een rol. De meeste luchtvracht zendingen worden “airport-to-airport” verzonden. Dit houdt in dat de goederen op de luchthaven worden afgeleverd. Echter is het ook een mogelijkheid om goederen verder landinwaarts te vervoeren. Uw transport wordt dan per vrachtwagen, boot of trein verder vervoerd naar de plaats van bestemming. Dit wordt ook wel “door-to-door” genoemd. De tarieven voor dergelijke bestemmingen zijn over het algemeen hger dan wanneer de goederen op het vliegveld worden afgeleverd.

Het type goederen

Vaste of vloeibare stukgoederen welke kunnen worden vervoerd in containers, kisten of kratten vallen onder de noemer “general cargo”. Dit type goederen vallen in één tarief. Daarnaast kent men ook uitzonderlijke goederen zoals gevaarlijke stoffen en levensmiddelen. Voor het vervoeren van deze goederen gelden afwijkende tarieven. Op basis van een HS-code kan via de douane het soort goederen worden vastgesteld.

De gewenste transportijd

Hoewel de meeste luchtvaartmaatschappijen naar vaste luchthavens vliegen kan het voorkomen dat een tussenstop noodzakelijk is. Hierdoor kan een vertraging optreden waardoor de transittijden uitlopen. Dit komt doordat een zending in dat geval met twee of soms meer vliegtuigen wordt vervoerd. In sommige gevallen is het wenselijk dat goederen zo snel mogelijk naar de juiste bestemming worden vervoerd. Voor rechtstreekse leveringen gelden vaak andere tarieven. Hierdoor kan tevens een snelle transportijd worden gegarandeerd.

Het volumegewicht

Bij het berekenen van de luchtvracht kosten krijgen we vaak de vraag “Wat is het volumegewicht?”. Dit is een combinatie tussen volume en het gewicht van de goederen. De tarieven worden niet per kilo berekend. Bij luchtvracht wordt elke kubieke meter met een minimum van 166,67 kilogram belast. Hierdoor speelt niet alleen het gewicht maar ook het volume een rol bij het berekenen van de tarieven.

Het volumegewicht bepaald de densiteit van de te transporteren goederen. Het kan worden gezien als de hoeveelheid ruimte een pakket, doos of pallet inneemt in vergelijking met het gewicht.

Hoe wordt het volumegewicht berekend?

Op basis van een vaste formule kan het volume gewicht van een zending worden berekend:

  • Lengte x breedte x hoogte (in cm) : 5000*

*Indien het gaat om een general cargo transport dan kan het volume worden gedeeld door 6000.

Wereldwijd luchtvracht transport

Als ervaren luchtvracht expediteur zijn wij in staat om over de gehele wereld goederen te transporteren. Wij beschikken over een wereldwijd netwerk met verschillende luchtvaartmaatschappijen over vrijwel alle luchthavens. Hierdoor kunnen wij naar alle populaire bestemmingen uw luchtvracht transport verzorgen, waaronder:

Bij het importeren en exporteren van goederen via luchtvracht komen diverse zaken kijken. Denk hierbij aan het verkrijgen van de juiste transportdocumenten. Maar u krijgt ook te maken met juridische wet- en regelgeving zoals btw en invoerrechten. Als expediteur nemen wij al deze administratieve handelingen uit handen.

Weten wat uw luchtvracht transport kost?

Wilt u direct inzicht in de kosten voor uw luchtvracht zending? Wij vertellen u graag meer over de tarieven voor het versturen van dozen, pakketten en pallets per vliegtuig. Ons team is telefonisch bereikbaar via 085 – 877 0066 of per e-mail op info@cargospecials.com. Wij maken graag voor u een berekening omtrent de luchtvracht kosten.


Offerte aanvragen