Pakket verzenden naar Curaçao? Luchtvracht of zeevracht naar Curaçao

Vlag CuracaoEen pakket verzenden naar Curaçao is heel goed mogelijk. Dit kan via luchtvracht of zeevracht. Er zijn dus redelijk wat mogelijkheden om een pakket te verzenden naar Curaçao.

Koeriersbedrijf

Wil je graag een pakket verzenden naar Curaçao? Dan kan een koeriersbedrijf dit voor jou regelen. Zo’n bedrijf is dagelijks bezig met het transporteren van pakketten naar bestemmingen overal ter wereld.

Een koeriersbedrijf weet precies wat voor jou de beste optie is om een pakket naar Curaçao te sturen. Je pakketje wordt dan verzonden volgens jouw wensen.

In Nederland zijn er tal van koeriersbedrijven. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Cargo Specials.

Het eiland Curaçao

Het eiland Curaçao ligt in de zuidelijke Caraïbische Zee. Het ligt voor de kust van Venezuela. Samen met het onbewoonde eiland Klein Curaçao is het een land binnen het Koninkrijk der Nederland.

Autonoom land

Tot 10 oktober 2010 was Curaçao het grootste eiland en eilandgebied van de Nederlandse Antillen. Daarna werd het een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Munteenheid

De munteenheid op Curaçao is de Antilliaanse gulden, ofwel de ANG. Een ander wettig betaalmiddel is de Amerikaanse Dollar. 1 euro is 2,18 Antilliaanse gulden.

Goede infrastructuur

De infrastructuur op dit eiland is goed. Belangrijke bronnen van inkomsten zijn de offshorehandel, olieraffinage en toerisme.

Belangrijke handelspartner

Nederland is een van de belangrijkste handelspartners van dit eiland. Andere handelspartners zijn de Verenigde Staten, Venezuela en wat andere landen binnen de Europese Unie.

Tropisch klimaat en mogelijkheden

Aangezien er op Curaçao een tropisch klimaat heerst en er Nederlands wordt gesproken, hebben redelijk wat Nederlanders zich hier gevestigd. Ze hebben mogelijkheden gezien om hier een onderneming te starten, zoals een restaurant, café, hotel of adviesbureau.

Aangezien er hier dus redelijk wat Nederlandse ondernemingen zijn, worden er vanuit Nederland veel pakketten naar Curaçao verzonden.

Luchtvracht naar Curaçao

Wanneer je een pakketje naar Curaçao wilt verzenden, dan kan je het beste kiezen voor luchtvracht. Dit is namelijk de snelste optie. Je pakket wordt dan met het vliegtuig naar Willemstad verzonden.

De vlucht naar Willemstad duurt ongeveer 11 uur. Vanuit daar word je pakket dan weer naar de plaats van bestemming vervoerd. De rit naar je bestemming duurt niet lang. Binnen een tot twee uur na de landing is je pakketje naar de ontvanger gebracht.

Snelheid

Het voordeel van luchtvracht is, dat het snel gaat. Wanneer je ons laat weten dat je iets moet verzenden naar Curaçao, dan wordt het vaak al dezelfde of de volgende dag met het vliegtuig verzonden. De snelheid hangt voornamelijk van de vluchttijden af.

Onboard koerier

Je kunt er zelfs voor kiezen om je pakketje te verzenden met een onboard koerier. Hierbij wordt je pakket door een koerier  meegenomen aan boord als handbagage. Deze houdt je eigendommen continu in de gaten. Er kan dan dus weinig misgaan.

Een onboard koerier is vooral handig wanneer je duurzame en belangrijke goederen of documenten moet versturen die echt niet kwijt mogen raken of kapot mogen gaan.

Voor de extra service van onboard koerier betaal je wel wat meer, dan enkel luchtvracht.

Wat mag je per luchtvracht verzenden naar Curaçao?

Eigenlijk mag je de meest gangbare artikelen per luchtvracht verzenden naar Curaçao. Deze artikelen kunnen verpakt zijn in een of meerdere dozen of pallets.

Het hangt van het gewicht af of je het pakket of de pallet(s) per luchtvracht kunt verzenden.

Als je een zware container met apparaten naar Curaçao wilt versturen, dan is dit vaak alleen mogelijk met zeevracht.

Zeevracht Curaçao

Wanneer je een of meerdere zware containers naar Curaçao wilt transporteren, dan kan dit vaak alleen per boot. Vanwege het gewicht is luchtvracht dan onmogelijk. Het duurt vaak een aantal weken, voordat je pallets of de container(s) bij Curaçao aankomen.

Informatie over de mogelijkheden

Wil je iets verzenden naar Curaçao en wil je graag meer weten over de mogelijkheden? Dan kan je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen via +3185-8770066 of bekijk onze tarieven.

Wat kost het om een pakket te verzenden naar Curaçao?

De prijs van een pakket verzenden naar Curaçao is afhankelijk van het soort transport dat je kiest. Ook speelt de hoeveelheid een rol. Voor een klein pakketje per luchtvracht verzenden, betaal je minder dan een paar containers per zeevracht transporteren.

Je kunt ook, geheel vrijblijvend, een offerte aanvragen. Wij sturen de offerte dan naar je op zonder dat je ergens aan vast zit.

Een reactie op Pakket verzenden naar Curaçao? Luchtvracht of zeevracht naar Curaçao

  • Geacht team, hierbij zou ik willen weten hoeveel een m3 aan tweedehandse goederen naar Curacao kost. Per boot of per vliegtuig. In afwachting, met vr gr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>